home

agenda

activiteiten en lezingen


wandeling


spirituele boeken


contact


links

Hotel Den Helder

Beurs voor bewustwording, spiritualiteiten & gezondheid.
Datum:zondag 20 november
Locatie: Hotel Den Helder
Adres: Marsdiepstraat 2a
Plaats: Den Helder
Tijd: 11.00 uur - 17.00 uur
Entree: €5,- (kinderen tot 12 jaar onder geleide gratis)

Consult: maximaal €5,-
Info: 06-44993248 Joke Oosterbeek
E-mailadres: spirituelestichtingagaphe@gmail.com

Voor een overzicht van alle deelnemers aan de beurs klik hier. Hiermee opent u een excel document. Als u op een onderstreepte naam klikt krijgt u een korte introductie van de deelnemer. Ook vindt u bij diverse deelnemers een link naar de website van de deelnemer.

Op de beurs is er speciaal een tafel met boeken 'een ruiltafel' gereserveerd.
De oorspronkelijke boeken zijn boeken geweest van een dierbare vriendin die ze ons heeft nagelaten om te verkopen op de beurs. Dan zou er een extraatje binnen komen voor de beurs. Wij hebben ervoor gekozen om haar er blijvend bij te betrekken door een ruiltafel te creëren en het ruilsysteem in het leven geroepen. Een boek kan worden geruild als je dit uit hebt wat anders uiteindelijk in een boekenkast vruiltafelerdwijnt tussen andere gelezen boeken. Het schept de mogelijkheid  de "lessen" door te geven en daarbij een boek in handen te krijgen wat misschien op je ligt te wachten.
Gun je boek een tweede leven waar je een ander plezier mee kunt doen. Uiteraard zijn dit boeken met gerelateerde thema's die je op de beurs terugvindt.

 

Dus neem je gelezen boeken mee naar de beurs.


Tijdens de beurs zullen Sylvia Roosendaal, Peter van den Oetelaar en Anneke Bleeker lezingen van ongeveer 30 minuten verzorgen.

12.30 uur: Sylvia Roosendaal: Omgaan met kinderen van deze tijd.

De kinderen in deze tijd staan anders in het leven. Dat kan ook niet anders. Kinderen worden vandaag de dag overspoeld met een grote stroom van mogelijkheden op het internet maar ook de veranderingen in de maatschappij gaan snel. Terwijl het kind steeds gevoeliger wordt, lijkt het elke dag meer te worden blootgesteld aan prikkels. Mede hierdoor zijn ze intuïtiever en zelfbewuster en hebben daardoor moeite met onze verstandelijk beredenerende manier van denken. Ze voelen zich onbegrepen en kunnen dit onbegrip uiten in lichamelijke of psychische klachten zoals bijvoorbeeld faalangst, ADHD, allergieën of eczeem.

Maak kennis met deze intuïtieve kant van het kind. Tijdens de lezing krijg je handvaten en praktische tips aangereikt hoe je om kan gaan met de kinderen van deze tijd.

Sylvia Roosendaal, auteur van verschillende boeken waaronder ‘Een moeilijk kind of een kind dat het moeilijk heeft’ en ‘De kracht van het gezin’.
Sylvia spreekt uit ervaring, als moeder maar ook vanuit haar ervaringen als trainer en ontwikkelaar van de opleidingen Gezins- en Kindercoach en Kind in zijn Kracht. Tijdens deze avond legt ze uit hoe ouders deze gevoelige kinderen kunnen begeleiden en ondersteunen. Sylvia: “Het belangrijkste wat ik de ouders wil meegeven is dat ze weer vertrouwen krijgen in hun kind en in zichzelf als opvoeder”.

 

14.00 uur: Peter van den Oetelaar: Wat is de dood nu eigenlijk. Inzichten van Peter die hersendood verklaard is geweest.

Mensen hebben de eigenaardigheid om steeds alles te willen begrijpen door het verstandelijk in een bepaald kader te plaatsen.
Elke naam zet iets onbeperkts in een menselijk kader met ‘vermenselijkte’ eigenschappen.
Aan alles geven we zo onbewust een menselijk vorm, inclusief de afkeuring van wat we niet willen, zoals jaloezie, pijn en angst.
Eenmaal geplaatst in dat menselijk kader, kan een meester, of een engel dan ook  nooit boos of jaloers zijn. Dat is een etiket, niets meer.

Pas wanneer je geen referentiekaders meer hebt waaraan je jezelf vasthoudt, kan je de wereld zien zoals ze werkelijk is, onbeperkt.
Dat betekent dat jouw menselijke ideeën en concepten van de realiteit je beletten voorbij jouw identificatie te kijken.
Pas wanneer jij verdwijnt d.w.z. wanneer er geen scheiding meer is tussen object en subject, kan je zien wat er werkelijk is.

Deze realiteit wordt vrijheid als je kan zien dat jij de enige beperking bent die bestaat.
In de tijd dat IK geen mening had en er letterlijk even niet was, kon ik ervaren dat jij en ik niet werkelijk verschillen. Omdat ik even niet bestond en mezelf niet identificeerde met wat ik geleerd had te zijn, loste ik op in alles om me heen en was even alles. Hierover kan je niet redeneren, dat kan je alleen voelen.

Jezus heeft Zijn ervaring verwoordt met: Ik ben in alles en alles is in mij en: Ik en de Vader zijn één.
Ik wil eigenlijk niets vertellen, maar mijn gevoel delen met jou, zodat je ook kan voelen dat je niet alleen JIJ bent, maar ALLES.

 

15.30 uur: Anneke Bleeker: Nooit geweten dat je dat ook kunt eten! (Aanvullende voeding uit de natuur).

Kun je dat ook eten? Eetbare bloemen en planten uit je eigen omgeving
Je kunt je voedsel uit de groentewinkel halen, maar heb je ooit gedacht aan de natuur direct om je heen?
Ontdek de waarde van de gewassen die wij als 'onkruid' bestempelen, maar die een goede aanvulling op je eetpatroon kunnen zijn.
Na de lezing is het boekje: Nooit geweten dat je dat ook kunt eten! (Aanvullende voeding uit de natuur) te koop voor €9,95.

Nieuw is dat we de kennis van de mayakalender uitdragen. We gaan hiervoor het partnerkruis met zijn zegels inzetten op de beurs.
De Toon-Zegel combinatie die heerste op de dag van je geboorte bepaalt jouw persoonlijke 'kin', jouw partnerkruis. Aan de hand van je geboortedatum zijn de zegels van het partnerkruis te berekenen, de betekenis van deze zegels kunnen je inzicht geven in wie je bent en hoe jij je representeert.
Vanuit de energie van de zegels kijk je naar het leven en reageer je vanuit die energie op een actie. Dus wat je drijfveer is of wat je ondersteunt, hoe je het aanpakt of wat je uitdaging is, waarom je het doet zoals je doet of wat je blinde vlek is.
De deelnemers op de beurs dragen deze zegels. Je kunt als bezoeker ook je partnerkruis laten berekenen en dragen.

Door ieders persoonlijke kinkaart te vergelijken, kunnen we verrast worden als er onderling zegels het zelfde zijn, en overeenkomsten herkennen. Zo kun je als bezoeker op een bijzondere manier in contact met elkaar komen en wordt de beurs een ontmoetingsplek voor ieder met dezelfde uitdagingen en voor het uitwisselen van ervaringen. Iedereen is vrij om er op zijn manier mee om te gaan.
De Mayakalender geeft een inzicht in je innerlijke potentie je kwaliteit en schaduwzijde, maar ook wat je levensthema en levensdoel is hier op aarde.


Wij heten je van harte welkom op de beurs als bezoeker en/of als (toekomstig) beurs deelnemer!

 

powered by: Marcel Oosterbeek