home

agenda

activiteiten en lezingen


wandeling


spirituele boeken


contact


links

Agnes Zaal, Another Day in Paradise

Another Day in Paradise is het bureau voor kleuradvies en interieurstyling van Agnes Zaal.
In haar werk als kleur- en interieurstylist levert Agnes een bijdrage aan de bewustwording van onze innerlijke ruimte door het bewust toepassen van kleuren, materialen en natuurlijke elementen. Door deze emotionele en spirituele wisselwerking ervaren we meer vreugde, zelfvertrouwen, inspiratie en creativiteit.

Feng Shui-advies
Op de beurs voor Bewustwording, Spiritualiteit & Gezondheid geeft Agnes speciaal voor die dag een persoonlijk Feng Shui-advies.
Aan de hand van jouw persoonlijke Feng Shui element ontdek je welke kleur- & interieurstijl bij jou passen.

Another Day in Paradise ontwikkelt kleurconcepten voor het interieur van bedrijven, scholen, praktijken en particulieren.
Ook verzorgt zij workshops, lezingen en presentaties voor mensen die meer willen weten over kleurtoepassingen in het interieur en de emotionele aspecten van kleur.
Haar inspiratiebronnen zijn een mix van westerse kennis en wetenschap over kleur en vormgeving, de omgevingspsychologie, healing environments en de Chinese filosofie van Feng Shui.

Zie ook www.anotherdayinparadise.nl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Even voorstellen...

Mijn naam is Esther Langelaan-Benschop. Ik ben 38 jaar, getrouwd met Frans en heb geboorte mogen geven aan twee prachtige kinderen: Linde (4) en Elize (1).

Van 1995 tot 2007 heb ik in liefde als juf op de Margrietschool in Julianadorp gewerkt. In deze periode heb ik verbinding mogen maken met een paar honderd kinderen en hun belevingswereld, hun innerlijke wijsheid, de problemen die ze in het leven tegenkomen, maar ook het verlangen om werkelijk gezien te worden. Door alle 'verplichtingen' die bij de taak van leerkracht om de hoek komen kijken (en waarvan enkelen voor mijn gevoel mij steeds meer beperkten om er voor het kind te zijn), heb ik in 2007 het onderwijs losgelaten en is hierna mijn praktijk 'Vraia' geboren.

Mijn in 2007 met succes afgeronde opleidingen tot energetisch therapeut en kindertherapeut, mijn jarenlange ervaring als leerkracht in het basisonderwijs en mijn persoonlijke ervaringen als moeder van twee prachtige nieuwetijdskinderen vormen met elkaar een stabiele basis waarop ik zowel volwassenen als kinderen kan begeleiden.

Wat kan ik voor je betekenen?
Als energetisch therapeut ben ik in staat je te begeleiden in het verwerken van oud zeer uit het karmische verleden, het verwerken van oud zeer uit het genetisch verleden, het verwerken van het geboortetrauma, het openen van het hartchakra, het herstellen van zielsverlies in dit leven, het onthechten van niet-eigen energie en bewustwording van de energie van het Hoger Zelf. Tijdens de behandelingen combineer ik het sjamanistische Soul Retrieval met diverse moderne psychotherapeutische methoden, zoals gesprekstechnieken, regressietechnieken, NLP, Voice Dialogue en visualisaties.

Als energetisch kindertherapeut ben ik er voor kinderen die een zetje nodig hebben om weer in zichzelf te geloven, om hun eigen kracht te herinneren, om allerlei vormen van verlies een plekje te kunnen geven en om problemen los te kunnen laten. Tevens begeleid ik hoogsensitieve kinderen in het leren omgaan met hun gevoeligheid.

Om de eerste stap in deze 'bewuste' richting (met name voor de ouders) wat makkelijker te maken, heb ik een aantal kinderworkshops ontwikkeld, waarin de kinderen zichzelf (en de wereld om hen heen) beter leren te begrijpen en een diepere verbinding leren te maken met bijvoorbeeld hun eigen centrum en met hulpbronnen zoals edelstenen, krachtdieren, engelen, de vier elementen, kleuren of de natuur.
Tevens heb ik een bewuste zwangerschapscursus ontwikkeld, waarin contact met hart en ziel centraal staat. Onder liefdevolle begeleiding kun je leren in je kracht te gaan staan en je op een diep niveau te verbinden met jezelf en je kindje, zodat je je in vertrouwen kunt overgeven aan je zwangerschap en het proces van geboorte geven.

Ik ontmoet je graag op de beurs!

Een liefdevolle groet,
Esther

Praktijk Vraia - Bron van licht en liefde
www.vraia.nl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mijn naam is Marcel Oosterbeek (1963) geboren en getogen in Den Helder, bijna 25 jaar getrouwd en verwend met twee prachtige kinderen.
Op de beurs van Agaphe kunt u met mij kenismaken en met Life Coaching.
Als Life Coach ondersteun ik het emotionele aspect van de persoonlijke ontwikkeling. Ik ben geen mentor die zegt wat je moet doen, ik zorg ervoor dat jij zelf de oplossingen vindt. Ik stel vragen die leiden tot de juiste antwoorden. Ik geef geen adviezen vanuit mijn eigen wereld. Ik kijk door een neutrale bril naar de situatie en laat het beste uit jou naar boven komen.
Ik doorbreek de oude patronen die je niet dienen en integreer nieuwe patronen.
Ik help niet, maar ondersteun je. Ik leer je om op een andere plek te zoeken dan dat je tot nu toe gedaan hebt. Wanneer je het resultaat wilt veranderen zul je ook je actie moeten veranderen.

tot ziens op de beurs!

www.marceloosterbeek.nl
marceloosterbeek@gmail.com
06-44993240

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mijn naam is Benito Kaarsbaan en ben medium en o.a. gespecialiseerd in Tarot leggingen. Ik ben in staat anderen inzicht te geven in situaties waar ze in zitten/zaten en hoe de toekomst eruit ziet als ze sommige stappen nemen.
Dit doe ik d.m.v. het aanvoelen van energieën (aura’s) en bewuste / onbewuste emoties en d.m.v. te communiceren met je innerlijke- gids.

Tarotkaarten kunnen een spiritueel proces op gang brengen en u helpen uw eigen wijsheid naar boven te laten komen. Ze kunnen ons inzicht verschaffen over ons eigen en andermans handelen.
Symbolen beleef je, u wordt erdoor begrepen en meegenomen, als het goed is dringen ze in ons diepste wezen door.

Mijn motto is: Je bent wat je denkt !!!!!!!!!!
Website: www.hexadethekey.com
Mail: benitokaarsbaan@hotmail.com

Telefoon: 0224-720208 / 06-22099626

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

EdelsteenvrouwtjeIk ben Els de Wit  “Edelsteenvrouwtje” en samen met mijn man Cock verkopen wij edelstenen en esoterische artikelen op paranormale beurzen en in winkelcentra.
Dit doen wij inmiddels bijna 10 jaar met veel plezier en inspiratie, om zo de mensen te kunnen laten genieten van al het moois uit moeder aarde en vertellen u graag over de geneeskrachtige werking.
Wij hebben een grote collectie met mooie onbewerkte en bewerkte stenen, hangertjes, zilveren sieraden met edelstenen, kettingen en armbanden, eieren en bollen, kortom te veel om op te noemen. Ook verkopen wij boeken en veel tarot en inzichtkaarten. Om een indruk te krijgen hoe alles eruit ziet kunt u een kijkje nemen op onze site:
Website: www.edelsteenvrouwtje.nl
E-mail: info@edelsteenvrouwtje.nl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bestaanverheldering en is bedoeld om persoonlijke problemen aan te pakken die het functioneren en het levensgeluk in min of meer ernstige mate verstoren, zoals: depressies, angstklachten, chronische stressklachten, relatieproblemen, dwangverschijnselen, eetstoornissen of lastige karaktertrekken als afhankelijkheid en vermijdingsgedrag.

Na een kennismakingsgesprek  kan besloten worden al dan niet met de therapie te beginnen. Bestaansverheldering is een combinatie van steunverlenende en inzichtgevende gesprekken, cognitieve therapie om negatieve gedachtepatronen aan te pakken en gedragstherapie.

Bij niet al te ernstige problematiek zijn 12 a 16 gesprekken dikwijls al voldoende, zeker als men gemotiveerd is om nu eindelijk eens de koe bij de horens te vatten. Als er grote innerlijke conflicten aan de klachten ten grondslag liggen, kost het soms meer tijd.

Naast motivatie is het van groot belang dat men in staat is een vertrouwensrelatie op te bouwen, zodat men ook echt het achterste van zijn tong laat zien. Want zonder motivatie en vertrouwensrelatie is elke therapie gedoemd te mislukken.

Guus Stavenuiter, Prins Willem Alexanderlaan 12, Bovenkarspel. Tel 0228-517802

Op www.bestaansverheldering.nl is uitvoerige info te vinden.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Judith EsserDamaru, Centrum van Bewust Zijn, in Alkmaar, wordt geleid door Judith Esser, yogadocente en healer sinds 2000. De Damaru is het symbool van scheppingskracht.
In lessen en healings van Damaru leer je omgaan met je gevoelige natuur en de veranderende wereld. Damaru biedt een helpende hand waardoor je meer jezelf kunt zijn, midden in de wereld. Er zijn lessen in yoga, meditatie en energetische bescherming; workshops maya-astrologie, raw food, yantra-schilderen en nog veel meer. Op de website vind je een volledige en actuele agenda.
Met onze levenservaring en helende handen ondersteunen we je ook individueel. De energetische instrumenten van Ascension zijn daarbij een grote hulp. Deze instrumenten zijn te koop en op de beurs kun je ze voelen of een korte behandeling ermee ervaren.
Ook zijn er op de beurs raw food-snacks te koop, zodat je kunt proeven hoe puur natuur smaakt. Welkom bij de stand van Damaru.
www.damaru.nl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Caroline DorbeckCaroline Dorbeck, healingtherapeute
Ik ben woonachtig in Alkmaar en ben al jaren werkzaam als fysiotherapeute. Ik merkte dat er steeds vaker en steeds sterker energie uit mijn handen stroomde tijdens mijn werk en besloot hier wat mee te gaan doen. Ik heb diverse cursussen gedaan om mijn eigen intuïtie te versterken.
Daarnaast heb ik een 2-jarige opleiding gevolgd tot healingtherapeute. Door middel van invoelen in de klachten ben ik in staat om mensen bewust te maken van diverse factoren die hun klacht beïnvloeden en genezing in de weg staan. Door hier bewust van te worden kun je verandering teweeg brengen die uiteindelijk leiden tot genezing van je klacht.
De invloed van de psyche en het mentale op het lichaam en andersom vind ik machtig interessant.
Door middel van het geven van energie (healing of magnetiseren) met mijn handen wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Dit geeft veelal verlichting van de klachten.
Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met de start van mijn eigen praktijk en via de beurs wil ik mensen kennis laten maken met mijn manier van werken. Het zoeken van een goede therapeut is lastig  want er is veel aanbod en hoe weet je nu wie er goed is. Dat is heel persoonlijk en vooral een kwestie van ervaren. Daarvoor is een beurs een ideale manier.
Kijk voor meer informatie op www.healingtherapie.dorbeck.nl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Stichting Art of Living is een internationale non-profit organisatie die adviseert in de ECOSOC en in de Wereld Gezondheids Organisatie. Ook heeft zij vertegenwoordigers in de VN te New York, Genève en Wenen.
Art of Living beoogt de samenleving te verbeteren door het versterken van het individu. Hiertoe biedt zij verschillende programma’s aan om stress uit te bannen, een gevoel van verbondenheid te creëren en de menselijke waarden te herstellen. Tevens worden mensen van verschillende herkomst, religies en culturele tradities aangemoedigd samen te komen en zich in te zetten voor anderen.
Gezondheid is meer dan afwezigheid van ziekte. Hoe behouden we onze vitaliteit en onze gezondheid? En hoe zit het met ons geluk? We zijn zo druk bezig met gelukkig willen worden, dat we maar weinig tijd hebben om het te zijn... 
Bestaan is een feit. Leven is een kunst. Hoe dieper we rust kunnen vinden in onszelf, des te dynamischer en vitaler we kunnen leven. Door gebruik te maken van specifieke ademtechnieken kunnen we ons lichaam en onze geest op een effectieve en simpele manier terugbrengen naar een staat van balans en rust.

Meer en meer artsen bevelen de unieke ademtechnieken van Stichting Art of Living aan en wereldwijd passen vele miljoenen mensen ze dagelijks toe. Ontdek de geheimen van uw adem en leer o. a. ademtechnieken aan die u snel ontspanning brengen en in zeer korte tijd voorzien van nieuwe energie.
Regelmatig wordt er in Schagen en Alkmaar (in twee avonden en het weekend overdag) de inspirerende cursus Art of Breathing gegeven.
Wilt  u meer informatie, bel of mail naar Anette Moerkerken,teacher van Art of Breathing
Email: anette.moerkerken@aofl.nl
Telefoon: 06-48288774

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ik ben Marga Vlaar, uit Benningbroek en help mensen er jonger uit te zien en zich jonger en dus vitaler te voelen met oa Sunrider.

Ik heb 15 jaar als verpleegkundige gewerkt op de intensive care maar werken met sunrider geeft me veel meer voldoening.

Ik vind het belangrijk om sunrider met anderen te delen want steeds meer mensen raken sneller uit balans, dat komt oa doordat de kwaliteit van het voedsel een stuk slechter is, er veel chemische toevoegingen in ons eten zit, en men heeft ook meer stress.
Extra aanvulling bij ons eten kan een geweldige oplossing zijn. Het is fantastisch om te zien dat iedereen beter functioneert met deze unieke kruidenvoeding.

Wat is Sunrider??
Sunrider is de allerbeste kruidenvoeding gebaseerd op “de filosofie van regenereren”
Dat wil zeggen dat het lichaam in staat is zich zelf te helen indien het gevoed en gereinigd word met héél en gevarieerd voedsel.
Hierbij worden de 5 elementen ook gevoed en gaan beter samenwerken.
Deze kennis is al meer dan 5000 jaar oud.

Het is belangrijk dat we héél voedsel nemen en niet geïsoleerd, want met héél voedsel krijgen we meer goede stoffen tot ons dan er bekend is, het lichaam kan wel communiceren met héél voedsel maar niet met geïsoleerde stoffen ofwel chemicaliën.
Deze chemicaliën zijn een belasting voor het lichaam en kan disbalans veroorzaken.
Ter vergelijking: als je een vis ontleed in o.a vitamines en koolhydraten, eiwitten en sporen elementen etc en je doet alle deeltjes bij elkaar dan kun je daar niet een levende vis van maken. Wat je mist is de life force!!
Zo ook met een rijstekorrel als je die in de grond stopt gaat het groeien maar als je het ontleed in alle deeltjes en dan in de grond stopt gebeurt er niks! Ook hier mis je de “life force”
En als je rijst eet heb je geen last van de vele vitamines, maar als de vitamines geïsoleerd neemt in de vorm van een pil kan het bijwerking geven, het zijn dan chemicaliën.

De kruiden zijn biologisch geteeld, veilig, super geconcentreerd en effectief.
Er zijn meer dan 400 verschillende producten zoals: vitaliteitproducten, sportproducten, gewichtregulatie, huidverzorging, cosmetica en huishoudproducten.

Tijdens de beurs kunt u verschillende producten ervaren.
Ook bent u welkom bij een van de presentaties: elke maandagavond op Oosterstraat 57 in Benningbroek.

Meer info: www.debestekruidenvoeding.com
Introductiefilmpje: http://www.youtube.com/watch?v=nTPDdR2Y66s

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Alida Howerda
Journey Therapie/De Helende Reis, Journey- en Creationcoaching

Alida HolwerdaMijn naam is Alida Holwerda. Als Journey therapeut help ik mensen hun angsten onder ogen te zien, blokkades op te ruimen en hun diepste beperkende overtuigingen uit te werken. Een Journey, ook wel Helende Reis genoemd, is hiervoor een krachtig instrument.

In de kern van veel problemen huizen diepe patronen en overtuigingen die negatieve gedachten, nare gewoonten en emotionele pijn veroorzaken. Deze beschermende patronen zijn vaak in onze vroegste jeugd ontwikkeld en vervolgens vergeten we ze. Maar vergeten betekent niet dat ze niet meer bestaan. Deze onbewuste patronen beheersen ons leven vaak nog steeds, ze maken keuzes en geven reactiepatronen die eigenlijk niet meer bij ons horen. Zo blokkeren ze onze dromen, onze verlangens en ons ware potentieel. Omdat we zelf zo gewend zijn aan deze patronen is het vaak lastig om ze aan te pakken. Soms omdat we niet weten hoe, in andere gevallen hebben we niet eens in de gaten welke belemmerende factoren in ons aanwezig zijn. Deze onbewuste patronen kunnen na verloop van tijd tot allerlei klachten leiden, variërend van stress, angst of depressie tot fysieke problemen.

Een Journeyproces is een methode voor heling en bewustwording ontwikkeld door Brandon Bays. De Helende Reis is een inspirerende en effectieve manier om in contact te komen met je levensbron en vanuit dit perspectief innerlijke blokkades op cel niveau op te ruimen. De Helende Reis is een complementaire methode die uitgaat van het zelfhelend vermogen dat in ieder mens aanwezig is. Je raakt fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel beter in balans waardoor innerlijke spanning oplost. Hierdoor gaat je levensenergie vrijer stromen, is er meer innerlijke rust en worden je vitaliteit en zelfgenezend vermogen gestimuleerd en dat werkt door in alle facetten van je leven.

In mijn praktijk ben ik met regelmaat getuige van indrukwekkende processen, ik geniet intens van mijn werk. Ik ben gefascineerd door wat mensen bezig houdt, de manier waarop ze dat doen en vooral wat ze daarin belemmert. Ik heb gemerkt dat de Helende Reis een warme en liefdevolle manier is om effectief te onderzoeken en te helen.

Als coach werk ik met individuele en op maat gesneden trajecten in de vorm van Creationcoaching; je leven opnieuw vorm geven met hoofd én hart, en met visualisaties geïnspireerd door Journeyprocessen. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

De3weg, een praktijk geestelijke en spirituele levensbegeleiding voor:

Rouw- en verlieservaringen

Levensvragen

Zingevingsproblematiek

De gesprekken helpen u om uw zinbeleving en levensbeschouwing opnieuw met elkaar te verbinden.

Wat houdt deze begeleiding in?
In ons leven van alledag maken we allerlei uitersten mee. Meestal overkómen die ons. Soms zijn dit nare momenten, zoals pijn of rouw, soms ook mooie momenten bij bijvoorbeeld de verwondering van een natuurwandeling of in de ontmoeting met een bijzonder iemand. Bij zulke gebeurtenissen ervaar je dat het leven lang niet altijd vanzelfsprekend is. Waarom gebeurt mij dit, wat is de bedoeling van deze ervaring, hoe ga ik nu verder? Deze levenservaringen nodigen je dan a.h.w. uit om ze in te passen in je levensvisie. Zo kan het dus zijn dat tegenstellingen – zoals voorspoed en tegenslag, geluk en verdriet, vrijheid en tegenwerking, warmte en eenzaamheid – de bron en de motor zijn voor levensverdieping en spirituele groei.

Zinbeleving en zin-zoeken zijn echter in onze samenleving steeds meer geïndividualiseerd. De3weg is een praktijk die jou professionaliteit biedt in levensbegeleiding. In gesprekken wordt jou geleerd om je leven en je zinbeleving (opnieuw) met elkaar te verbinden.
De therapieën – die vaak wel worden vergoed door de ziektekostenverzekeraars – helpen jou dus met jouw levensvragen in jouw concrete leven.

Drs. Peter Kortekaas heeft ruime ervaring in het onderwijs en als geestelijk verzorger, o.a. bij defensie.
Voor informatie kunt u kijken op www.de3weg.nl of per mail kortecasus@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

powered by: Marcel Oosterbeek