home

agenda

activiteiten en lezingen


wandeling


spirituele boeken


contact


links

Deelnemers festival 'Dag van Verbinding' Den Helder 21 oktober 2012

Workshops/lezingen/sessies door:

klik op de naam voor meer informatie over de workshop/lezing of sessie

Adri Nobel
Workshop wichelroedelopen

Bert Piloo en Tine Koper
Verbonden ademen, verbonden leven

David Borghouts

Antroposofie in de praktijk

Paul van der Wal
De Droom als Sleutel tot Bewustwording

Monique Heemskerk
Een unieke inleiding

Nel van Dalen
Een workshop Karmische Astrologie

Tiny Poland
Hand lezen


Behandelaars

Nel van Dalen en Adri Nobel
Seichem Reiki en quantum touch behandelingen

Anne Westenbrink
Astologe

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Adri Nobel
Workshop wichelroedelopen

Adri Nobel

Mijn naam is Adri Nobel, samen met mijn vrouw voeren wij een Reikipraktijk. Samen geven wij de behandelingen en de opleidingen. De naam van onze praktijk is REIKI-DANOEK en is gevestigd in Dirkshorn – Apollostraat 6, wij geven cursussen in Tera-Mai ™ en Seichem Reiki. Tevens worden, op aanvraag, leggingen gedaan met de kaarten van de Egyptische Cartouche (dit lijkt op Tarot, maar werkt met de energieën van het aloude Egypte.)

Voor een cursus  Munay-Ki  of een workshop karmische astrologie kunnen jullie terecht bij mijn vrouw.Ook verwerken wij Sjamanistische gegevens in onze praktijk.
Kortom wij werken vanuit een breed scala met de aanwezige energieën.

Tijdens dit festival wil ik op een speelse manier werken met energieën en verzorg ik een workshop wichelroedelopen – gericht op het kennismaken met de wichelroede en het leren hiermee om te gaan.

De werken met de wichelroede is een eeuwenoud gebruik en hiermee maakt men gebruik van de energieën van Moeder Aarde. Eigenlijk leer je op speelse wijze om deze energie te gebruiken.

Al duizenden jaren weet men dat een energieveld op de aarde aanwezig is en hoe hier gebruik van te maken is, pas in de “moderne” tijd zijn wij deze kennis grotendeels verloren.
Mijn kennis op dit gebied wil ik graag delen en het besef verspreiden dat iedereen kan werken in en met het energieveld.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bert Piloo en Tine Koper
Verbonden ademen, verbonden leven

De adem is een musterie en onherroepelijk verbonden met leven en sterven.
Als baby ademen we in een volledig veilig en geliefd-zijn ritme.
Vanaf onze prille jeugd, waarin wij ons aan de buitenwereld begonnen aan te passen, raakten we vervreemd en afgescheiden van onze oorspronkelijke eenheid en het circulaire ademen. Het 'IK' ging dualistisch -lineair- ademen, IN of UIT.

In deze workshop stemmen wij ons af op het oorspronkelijke holistische ademen.
Aandacht geven aan je ademhaling is letterlijk liefde geven aan jezelf.

Deze workshop wordt geleid door Bert Piloo en Tine Koper.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

David Borghouts
Antroposofie in de praktijk

David Borghouts

Intro antroposofie

Vanuit de antroposofie die Rudolf Steiner heeft vorm gegeven kan je op verschillende manieren naar de wereld kijken, waarbij de zichtbare wereld slechts een aspect is.

In deze lezing  vertel ik wie Rudolf Steiner was en wat hem inspireerde.

Deze lezing is een opstapje om voor jezelf te onderzoeken wat antroposofie voor jou kan betekenen.

Ik werk al twintig jaar geïnspireerd vanuit de antroposofie in de zorg en landbouw.
Ben biologisch dynamisch boer en sociaal-therapeut op zorg boerderij de Noorderhoeve in Schoorl

Mijn verhaal bestaat uit levendig voorbeelden uit mijn dagelijkse praktijk.

David Borghouts.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Marry Oltmans en Paul van der Wal
De Droom als Sleutel tot Bewustwording


Marry OltmansPaul van der Wal

Een droom is een persoonlijk document, een brief aan jezelf. Ze bevat altijd een boodschap, afkomstig van de onbewuste lagen van onze ziel, die tot ons bewustzijn wil doordringen. Het kunnen interpreteren van dromen leidt tot bewustwording waardoor je beter in staat zult zijn om de juiste keuzes in je leven te maken. De uitleg komt van de dromer zelf en wordt niet van buitenaf opgelegd. Met andere woorden, alleen de dromer kan zijn droom juist interpreteren. Een interpretatie is juist als de dromer geraakt wordt en de ware betekenis ervan ervaart. Blijft de ervaring vlak en onbevredigend dan behoeft de droomuitleg nog een nadere uitwerking.

In onze praktijk verzorgen wij een cursus droomuitleg. Het is een actieve cursus waarbij een aantal technieken geleerd en toegepast worden om de betekenis van dromen te achterhalen. Ook zullen oefeningen worden gedaan om dromen te activeren en zullen adviezen worden gegeven om dromen beter te onthouden. Verder zullen in het kort de verschillende typen dromen worden besproken.

Er wordt gewerkt in een kleine groep, zodat iedereen optimaal in de gelegenheid wordt gesteld om zijn of haar droomwereld te onderzoeken. Voor meer informatie hierover kunt u kijken op www.heeldemensinbeeld.nl

Inhoud van de workshop:

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Monique Heemskerk
Een unieke inleiding


Monique Heemskerk

Je bent uniek en je leeft je eigen verhaal. Een verhaal waarin ieder lid van de familie een rol heeft en belangrijke gebeurtenissen jou heeft gemaakt wie je nu bent. Hoe mooi is dit om na te kunnen lezen en door te kunnen geven. Het opschrijven van jouw systeem van herkomst is een unieke beschrijving over dat wat er is en er mag zijn. Dit geeft innerlijke rust en een ander bewust “zijn”.

In deze workshop schrijf jij de inleiding van jouw systemisch verhaal. We gaan jouw plek beschrijven. Je start met het opmaken van een genogram (biografische situatie) en een tafelopstelling van jouw plek. Je maakt een beschrijving hoe jij naar de overige plekken kijkt en hoe het voelt om op jouw eigen plek te staan. Aan het einde van de workshop heb jij een mooi overzicht van jouw plek in jouw systeem van herkomst. De start van jouw eigen unieke verhaal.

Ik ben Monique Heemskerk geboren en getogen in Den Helder. Ik ben een bollenkwekerdochter en het negende kind in de rij van tien. Mijn voorouders waren vissers en bollenkwekers. Ik ben moeder van Maaike en Timo, werknemer bij ROC Kop van Noord Holland en zo kan ik nog veel meer te vertellen over mijn plek in mijn systeem. In 2012 ben ik in de voetstappen  van mijn voorouders getreden en heb mijzelf als zelfstandig systemisch loopbaancoach gevestigd. Naast de loopbaanadvisering bied ik ook een systemisch gesprek en verhaal. Ik volg de theorie van Bert Hellinger omdat deze mij op een natuurlijke manier raakt en ik zoals mijn voorouders het liefste met de natuur werk.

Zie voor meer informatie mijn website www.moniqueheemskerk.nl

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nel van Dalen

Nel van Dalen

Ik zal me eerst even voorstellen.
Mijn naam is Nel van Dalen, ik woon samen met Adri in Dirkshorn. Naast onze werkzaamheden bij de baas, hebben we ook een praktijk “Reiki-Danoek”aan huis. Beiden zijn we Tera Mai – Seichem Masters.
In 2003 kwam astrologie als cursus van 10 lessen in het buurthuis op mijn pad.

Bij de laatste les kwamen de maansknopen aanbod en deze spirituele of karmische kant van de astrologie heeft me niet meer losgelaten. Deze vorm van astrologie gaat een dimensie dieper dan de “normale” psychologische astrologie. Dit gaat tot zielniveau.

Wat kan je nu verwachten van deze workshop:
Normaal heb ik ook je geboortetijd en plaats nodig, zodat ik je radix of horoscoop tekening kan maken.
In deze workshop ga ik vertellen over de beide maansknopen. Daarvoor kijk ik naar het dierenriemteken waarin de maansknopen staan, ieder mens heeft er 2, de noordelijke en de zuidelijke. In welk van de 12 levensgebieden deze plaats vindt, dat kan ik niet zien. Daarvoor heb ik echt je radix nodig.
De Noordelijke Maansknoop staat voor je toekomst, welk ziel- of levensdoel je hebt gekozen voor dit leven. De Zuidelijke Maansknoop staat voor je verleden, wat voor soort andere leven(s) je voor dit leven hebt geleidt. In je jonge jaren zal je vaak in het gedrag van je zuidelijke maansknoop vallen, omdat dat nog zo vertrouwd is. De eigenschappen van de Noordelijke Maansknoop moet je immers nog eigen maken. Dit is een onbekend en onveilig gebied, maar met een zeer grote aantrekkingskracht.

De Noordelijke Maansknoop in dierenriemteken vertelt je over talenten en gaven die je verder mag ontwikkelen of die zelfs nog verborgen kunnen zijn.

De Zuidelijke Maansknoop in dierenriemteken vertelt je over karakter eigenschappen die je in een ander leven nodig had om te kunnen overleven. Nu hoeft dat niet meer, dus mag je ze verminderen of zelfs afleren. Na afloop van de workshop krijg je steekwoorden van jouw Noordelijke Maansknoop  en jouw Zuidelijke Maansknoop mee.

Graag tot ziens,
Vriendelijke groet,
Nel van Dalen
www.reiki-danoek.nl

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tiny Poland
Handlezen


Tiny Poland

Op mijn 40ste ben ik in aanraking gekomen met handlezen. Ik had sterk het gevoel “dit wil ik ook leren”. Na een studie van 4 jaar mocht ik daar praktijkervaring mee opdoen. Door mijn eigen handen te lezen heb ik mijzelf leren kennen.

In de lezing maak je kennis met: waar staan de vingers voor, de nagels zijn de spiegels van de gezondheid, wat zeggen de lijnen – kleur – temperatuur enz.

Eerst geef ik wat theorie en daarna wat praktijk van de handen.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nel van Dalen en Adri Nobel
Seichem Reiki en quantum touch behandelingen

Adri NobelNel van Dalen

 

 

 

 

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Anne Westenbrink
Astrologe

Anne westenbrink

Holistische Praktijk voor Zelfinzicht en Bewustwording.

Unieke Persoonlijke Coaching.
Deskundig Astrologisch advies.
Op basis van uw Geboortehoroscoop :  Individuele Karakterduiding,  Relatieconsulten, “ Hier en Nu ”- consulten en duidingen.
Ik werk met Aandacht  voor Uw Unieke Zijn, Zonder (voor) Oordeel, in Onvoorwaardelijke Liefde en vanuit  Heldere Inzichten voortkomend uit mijn Verbinding met het Goddelijke en mijn Heldervoelendheid.
Zoekt U begeleiding bij het maken van een Nieuwe start in 2013. Zit u misschien vast in bepaalde situatie, in een relatie, werk, in uw eigen (geconditioneerd)  gedrag en bent U op zoek naar deskundige persoonlijke begeleiding?
In gesprekken reik ik Levensthema`s aan, zoek samen met u uit wat er gaande is in uw Innerlijke ontwikkelingsproces en hoe de Buitenwereld op U en ons allen inwerkt en hoe Bewustzijn van wat zich afspeelt in het Zonnestelsel en in de Oneindige Ruimte daarbuiten een fantastisch handvat kan zijn om te komen tot waarachtige Zelfkennis vanuit Liefde en Eenheidsbewustzijn. “Zo Boven, Zo Beneden“ is mijn uitgangspunt.

Ik deel op Hyves , Facebook of Google+ belangrijke (video) boodschappen voor deze Speciale Tijd, de Jaren van de Grote Veranderingen voor ons  Aardebewoners, en wil u meegeven:
LEEF VANUIT UW HARTSBEWUSTZIJN !
Blog : www.annesastrolovelife.blogspot.com
http://www.youtube.com/user/Annewest48/videos

Voor meer informatie
Drs. Anne Westenbrink , Malusstraat 14, 1741 SR Schagen
Tel. 0224 - 217991 (ts. 12 + 16 u)
www.psychoastrologe.nl
annewestenbrink@gmail.com

Ik ben bereikbaar voor persoonlijke consulten in Centrum “Zenit”, Spoorstraat 62 te Alkmaar of via Skype als “andalightoflove“.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

powered by: Marcel Oosterbeek