home

agenda

activiteiten en lezingen


wandeling


spirituele boeken


contact


links

2 daagse Workshop Humisme op 8 en 9 maart
zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, inloop vanaf 10.30 uur
zondag van 10.00 tot 16.00 uur
in de Helderse Vallei verzorgd door

Marc Siepman

Locatie: de Helderse Vallei
Adres: Jan Verfailleweg 11, 1783 BW
Den Helder


Wat is humisme eigenlijk?Humus
Een humist is “iemand met kennis van het bodemvoedselweb die met gevoel voor humus er alles aan doet de bodem te behouden en te verbeteren (en dus niet ten koste van de bodem elders)”. Humisme is leven met inachtneming van alles wat er onder de grond leeft. In deze cursus leer je daarover.

Het programma (bij benadering):
Onderstaand programma is informatief bedoeld – niet om om je af te schikken – dan weet je een beetje wat je kan verwachten. Er is geen voorkennis nodig.

Hoe is het weekend ingedeeld?
Op zaterdag beginnen we om 11 uur (inloop vanaf 10:30 uur), lunch rond 12 uur. Als iedereen iets meeneemt (biologisch), kunnen we met elkaar een lekkere maaltijd samenstellen.
Op zondag beginnen we om 10 uur en stoppen we om 16 uur. Hopelijk heb je dan een hoop geleerd!

Waar is de cursus voor nodig?
De bewustwording komt nu langzaam op gang. Maar waar te beginnen? Veel van de wereldwijde problemen in de wereld zijn direct terug te voeren op de manier waarop we met onze bodem omgaan. Het mooie is natuurlijk: de oplossingen liggen heel dichtbij, letterlijk binnen handbereik. Je leert beter om te gaan met de basis van onze beschaving.

Wat is de doelgroep?
Iedereen met een beperkte kennis van de bodem. Niet dat je niet welkom bent als je er wel al veel van weet, maar het is natuurlijk jammer als je je zit te vervelen terwijl er iemand anders in jouw plaats had kunnen zitten.

Je kunt je opgeven via deze link

Voor meer informatie: Joke Oosterbeek 06-44993248
Deze workshop wordt gegeven in de natuurlijke omgeving van de Helderse Vallei.

Waarom is het dan gratis?

Eigenlijk is dat niet het goede woord. Niet-monetair zou beter zijn. In een wereld die doldraait door het kapitalisme is het helemaal niet zo raar om belangrijke informatie te delen zonder daar geld voor te vragen. Liefde betaal je niet terug, die betaal je vooruit.
Ik hou van deze planeet en haar diversiteit en ik wil dat mijn zoon daar ook nog van kan genieten. Dus ik investeer mijn tijd en energie om dat voor elkaar te krijgen. En daarbij ga ik er vanuit dat jij ook weer vooruit betaalt. We hebben een enorme schuld aan onze kinderen. Nu is de tijd om die terug betalen. Maar niet in Euro’s.

We zetten een pot voor een vrijwillige bijdrage neer waarvan de inhoud o.a. wordt besteedt aan het realiseren van dit weekend en voor de inzet van Marc Siepman.

Locatie

de Helderse Vallei, Jan Verfailleweg 11 1783 BW  Den HelderHelderse Vallei

Tijden

Zaterdag inloop vanaf 10.30 uur. De workshop start om 11.00 uur tot 17.00 uur.
Zondag starten we om 10.00 uur.

Je kunt je opgeven via deze link

Voor meer informatie: Joke Oosterbeek 06-44993248

 

powered by: Marcel Oosterbeek